En havedag

En havedag

En havedag

Af Eva L. Gaarsdahl (bestyrelsesmedlem og mor til Ditlev i Legeskolen, Noah i 2. Klasse og Theis i 3. Klasse.)

Hvor er det nemt sådan at tage ud og ordne andres have. I hvert fald hvis det begrænser sig til et par enkelte dage om året – nemlig skolens havedage. Det er så fedt – der er både leg, snak, snack, drikkelse, lækker mad og overskuelige opgaver.

Hos os er det et hit at komme til havedag. Børnene elsker det. Vi elsker det.

For børnene er det store legedag – for os er det snak, hygge og nærvær på tværs af klasse, rang, tøjstil, værdigrundlag og alder. Iført arbejdstøj, handsker og hakkejern er vi alle lige for Vorherre og snakken går let, uanset om emnet er byggeønsker for skolen, lektier eller ikke lektier, ny bil, vinterfesten, nyt skolekøkken eller om engelsk skal være obligatorisk fra børnehaveklasse…

Hver gang er vores forventninger store og overblikket lille – men det gør ikke noget, for forventningerne indfries, og Carlos har overblikket.

Vi møder bare op og ser lidt interesseret ud – vupti, så kan man få en opgave, næsten helt efter sit eget hoved. Carlos spørger gerne – nå, hvad kunne du tænke dig. Hvis man mumler lidt for meget i skægget, ja, så finder han bare noget, han tror talent og evner rækker til. Hvis man kommer med et ønske – så finder han også sagtens noget passende, for der er altid noget at gøre – for en havemand.

Børnene leger, og vi knokler, så trylles der i køkkenet. Langsomt, men sikkert trylles der lækkerier frem, som smager himmelsk oven på en gang leg og havearbejde. Det at kunne sætte sig til bord uden tanke for menu, tilberedning og opvask – er hele knokleriet værd. Og selvom vi kan være op mod 25 voksne og 25 børn – så er der altid mad, vin og vand nok.

Muntre og måske lidt møre i musklerne drager vi hjemad i turmørkets skær. Dejligst at hvile på er velgjorte gerning – det holder stik – og spiren til en dejlig weekend er lagt.

Havedagen vil vi ikke undvære – vi forventer at få en invitation hvert år.

Leave a Reply