Engagement et nøgleord på Ferritslev Friskole

Engagement et nøgleord på Ferritslev Friskole

Engagement et nøgleord på Ferritslev Friskole

Af Ernst Jørgensen, bestyrelsesformand

Ved engagement forstås, at man forpligter sig til aktiv deltagelse i skolens arrangementer, eller at man aktivt interesserer sig for arrangementerne.

Bestyrelsen er udmærket klar over, at man ikke aktivt kan deltage i alle arrangementer, men man kan ved sin interesse forespørge til arrangementerne eller videregive sine gode oplevelser på skolen til andre forældrepar eller personer i området – det kan også være engagement. Ved et engagement for skolen viser man også sine børn, at der er fælles holdepunkter i hverdagen. Der er nok ingen tvivl om, at forældrenes engagement smitter af på børnene, og de vil derved få en større glæde ved at komme i skole. Vi kan se det, når der er skuespil eller lignende på skolen, hvor forældrene er tilskuere. Børnene stråler som en anden sol, og det er meget livgivende for skolen og børnene.

Engagement på skolen er også:

  • at deltage på havedage på skolen
  • at skrive et stykke et skolens årsskrift
  • at tilspørge skolens personale om uafklarede ting
  • at viderebringe gode ting om Friskolen til andre personer og forældrepar
  • at møde op til foredrag/arrangementer på skolen hvor det nødvendigvis ikke lige er ens eget barn/børn, der er i centrum. 

Ved et arrangement på skolen, vil man også få en rigtig god mulighed for at se/høre andre personer, der MÅSKE kunne tænke sig at stille op til bestyrelsen for Friskolen.

En friskole er en betalingsskole. Betalingsskole betyder ikke, at man bare betaler for at have sine børn gående på en skole, man får også MULIGHED for at deltage i arrangementer/foredrag/debatter til stor gavn for én selv og ikke mindst ens børn og andres børn. For mig er følgende begreber vigtige:

Engagement – samtale – fællesskab.

Jeg håber med dette indlæg, at have appelleret til rigtig mange om at deltage aktivt eller lytte/interessere sig meget for skolens arrangementer i det kommende år.

Leave a Reply