Legeskolenyt

Legeskolenyt

Legeskolenyt

Af Lone Jørgensen, daglig leder af Legeskolen.

Overskriften bag på onsdagssedlen, lyder den første første onsdag hver måned Legeskolenyt. Der er her jeg giver “mine” forældre besked om stort og småt. Hvordan den forgangne måned er gået, hvad vi skal lave den næste månedstid, og det kan nogen gange være lidt af en huskeseddel.

Vi er jo stadig i begyndelsen af det første år med Legeskolen, men jeg synes vi er kommet rigtig godt fra start. Vi har fundet os en daglig rytme, hvor vi hver dag er uge at lege, læse historie, spise madpakke m.m. I løbet af en uge har vi både idræt, musik og kommer ud på ture. Engang imellem har klipper, klistre og maler vi også. Først og fremmest gælder det dog om at lege, være sammen og lave lige det vi har lyst til.

Da Palle spurgte mig om jeg havde lyst til at være med i dette projekt, at starte en Legeskole op, må jeg nok indrømme, at der kørte mange tanker rundt i mit hoved. Men jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg ville sige ja. Det har været, og er et stort arbejde, men hvor er det dog dejligt at være sammen med “mine” unger hver dag. Børn i den alder er jo så umiddelbare og ligefremme. De er stort set altid glade og man får både knus og kram.

Jeg tror at “mine” 13 børn har en stor fordel, den dag de skal begynde i børnehaveklasse, de kender både de indvendige og udvendige rammer som deres egen bukselomme. De har set alle lærerne mange gange, snakket med en del af dem og haft Birgit til musik. De kender skolens rytme, med morgensang, frikvarterer o.s.v. De er hver dag sammen med en del af de børn de skal gå sammen med i skolen, så når de skal begynde i børnehaveklassen skal de ikke koncentrere sig om alle de ting som de “nye” børn skal. De børn fra Legeskolen om er fuldtids er sammen med børnene fra skolefritidsordningen om eftermiddagen, så dennes rytme og ansatte kender de også.

Jeg håber ihvertfald, at der bliver børn nok til, at vi kan have en Legeskole på Ferritslev Friskole til næste år og næste år og …

Leave a Reply