Minder – Sandie Thomsen – 1993-2003

Minder – Sandie Thomsen – 1993-2003

Minder – Sandie Thomsen – 1993-2003

Af Sandie Thomsen

Hmm… Sådan en hel bog virker helt umulig at udfylde!!, så jeg vil skrive på hver anden side.

Altså, hvis jeg skulle have udfyldt Hele bogen, så skulle jeg have startet allerede børnehaveklassen med at skrive! hehe..

Men lad os starte i børnehaveklassen:

Vi var en lille klasse! Vi havde Henny som lærer. Henny er helt kanon, specielt til børn! Hun ved lige hvordan de små, irriterende unger skal have det og behandles. Det synes jeg er super flot gået af Henny, for jeg var i praktik i en børnehave i én uge, og hver dag når jeg kom hjem, var jeg ved at dø af træthed!! Brugte så meget energi på at lege med dem, fodre dem, tørre op efter dem, sove med dem o.sv. i meget lang tid! Så til Henny: “Super flot klaret! Det er du super til! Bliv endelig ved med det!”

Men i hvert fald, Henny legede en masse lege med os altid. Vi sang mange sange. Jeg kan huske at når vi sang: “Svinehyrden”, skændtes vi altid om hvem der skulle være grise! For vi spillede et lille skuespil, og ingen gad være gris!! Så skændte vi også om, hver der skulle være malkepigen! Ikke fordi ville være hende, men fordi at ingen ville være hende! For i sangen synger man, at pigen skal sætte sig på hyrden´s skød! og det var der bare ingen af os piger det ville!! Tænk engang at skulle sidde på skøddet af en af drengene! Uha… Det ville være super skrækkeligt!!! Det er jo slet ikke til at forstå nu!

Vi havde også en kalender. Sådan en til at rive af hver dag. Den var super populær! Man så altid frem til den dag af det var ens tur til at trække den lille flip af! og man gik altid amok, hvis der gik ged i rækkefølgen eller noget i den retning.

Vi lærte også en de opdragelse. Noget med at tørre borde af, hente mælk og sådan. Tror det er sundt for sådan nogle små sataner at lære ting så tidligt! Er også sikker på, at det har været sundt for os!! hehe…

Jeg husker også vores bamse-dukke-fest! Det var for børnehaveklassen, 1. kl. og 2. kl. og hvert år havde jeg min Dumbo med! Dumbo er en elefantbamse jeg fik da jeg blev døbt. Sådan en blå, slatten, vat bamse med små legeting på alle ben, hoved, snabel o.s.v. den elskede jeg meget højt! Til bamse-dukkefest, skulle vi altid fortælle lidt om vores bamse. Jeg tror at min historie om Dumbo ændrede sig hvert år!! hehe..

Så bagte vi boller og tegnede. Det var rigtig hyggeligt.

Børnehaveklassen var bare ét stort, langt, dejligt, afslappende lege år med masse oplevelser og lærerige ting!!

Jeg vil ikke sige så meget andet fra de andre klasser, for det var der alt alvoren kom!! hehe… Ej, jeg har da selvfølgelig også haft det super sjovt og skønt! Har haft en masse oplevelser!

Jeg husker tydeligt første gang Lone skulle være sammen med os. PÅ hestevognsturen i 3. klasse! Hvem kan glemme den?! hehe… Vejskiltene vi bøjede da Lone drejede for skarpt i vognen, da hesten rev sig løs, der kolde vand i bruserne, toilettet midt ude i skoven o.s.v. Det var i hvert fald ikke en kedelig lejrtur!! Godt vi kan grine så meget af det nu!

Vi var også engang på lejrtur oppe i nogle klitter. Sletten, eller sådan noget i den retning! Det var bare hygge. Der lavede vi ikke det store, bare slappede af.

Vores sidste lejrtur, også stor, var jo på Stevning Hus. Det var super! Helt sikkert den bedste lejrtur nogensinde!! Det var sjovt! Vi lavede fælles ting, og når vi havde fri, lavede vi jo bare hvad vi ville! Det var bare tarveligt, at det var os store der skulle være bordformand! Specielt også fordi at ved det bord jeg sad ved, var de så inde mod mig! De kunne hele tiden finde på noget de manglede, en der drillede og de der ting. Jeg fik tit kold mad fordi jeg skulle rende sådan! hehe… Men overlevede jo;)

Men igennem årene har jeg også haft problemer! Der har Lone altid været der til at snakke med! Hun gav råd og snakkede og snakkede!! Det har helt sikker hjulpet mig! Og her i de ældste klasser, der har mine bedste venner så overtaget den rolle. Lone lærte mig ligesom bare at komme ud med tingene, at sige ting Jeg var alt for indelukket og stille, men Lone lærte mig at åbne mig op.

Jeg har virkelig ændret mig igennem de 10 år, jeg har gået på skolen. Mest til noget positivt! hehe.. Ej okey, jeg mener kun det har været positivt, men der nogen der mener noget har været skidt, men… pyt pyt, jeg er glad:)

Så jeg kan i hvert fald ikke sige, at jeg ikke har fået noget med mig fra Ferritslev Friskole.! Ikke kun en masse lærdom, men også en del af mig, min personlighed, kommer fra skolen!

Jeg har været mere end glad for at gå her!

Her til sidst vil jeg gerne slutte af med, at skrive en lille besked til de lærere vi har haft her i år i 9 kl. Så kan de jo læse den hver især fra mig”

Undskyld til alle jer andre lærere jeg ikke har haft skrevet en besked til, men vil sige fælles til alle jer:

“Tak for alle de år jeg har kendt jer! I har alle været super på hver jeres måde!! Og jeg er glad for at have lært jer at kende!!! Held og lykke med alt til jer alle sammen!!

Knus Sandie

Leave a Reply