Traditioner

Traditioner

Traditioner

Af Bodil Sylvest.

Nu kommer de. Vi kan høre dem, længe for vi kan se dem. Det er 15 børn fra børnehaveklassen på Ferritslev Friskole. De kommer gående to og to med hinanden i hånden.

De skal besøge os, og de skal hente hver en sukkeroe, de kan bruge til at udhule, skære et ansigt i, og sætte et lys ind i.

De får alt deres brogede tøj af. Det fylder hele mit bryggers, og så kommer de ind i køkkenet og bliver sat omkring bordet. De før saftevand og kage, og jeg skal have deres navne.

Alting går efter traditionen, de skal også synge for mig.

De er ivrige og glade, og det er hvert år en glæde og fornøjelse for mig med deres besøg. Vi skal også ud og se køerne og kalvene.

Men det er også noget helt særligt i år. Henny og skiftende børn har været her 20 gange. 20 gange er 15 – 16 – 17 – 18 børn gået fra skolen og herud på Nyborgvej, og 20 gange har de båret en roe hver med hjem til skolen.

En tradition blev skabt og det er godt at have traditioner. Det giver forbindelse tilbage, og det giver forventning om det, der skal komme i fremtiden. – Men hvor mange gange skal noget gøres, før det bliver en tradition?

Leave a Reply